2013-06-17 15:35:30• hírek • Kocsis Zoltán

A fiatalkori bűnözés ellen a bélteki gyerekekkel

A fiatalkori bűnözés megelőzése érdekében tartottak előadást és bemutatót a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársai a Krasznabélteki Általános Iskolában hétfő reggel.

Az Aurora Badea igazgatónő hívására kiérkező csendőrök előbb tájékoztatták a gyerekeket a kihágás és a bűncselekmény természetéről, a kettő közötti különbségről. A beszélgetések során megpróbálták elmagyarázni a gyerekeknek, miként maradhatnak távol az erőszaktól, a bűncselekménytől s hogy miként kell kezelniük az erőszakos helyzeteket. A szakemberek arra is kíváncsiak voltak, a gyerekek miként értelmezik az erőszakot, a bűncselekményt és hogy miként viszonyulnak hozzá.

„Az egyik legfontosabb célunk az, hogy megértessük a gyerekkel: erőszakosnak lenni nem ugyanaz, mint erősnek lenni, mondta Camelia Lucut, a Szatmár Megyei Csendőrség szóvivője. Az erőszak, annak valamennyi formája, egy olyan realitás, amely egyre inkább jelen van a társadalmunkban, még az iskolákban is. A gyerekek ebben a korban késztetést éreznek, hogy ne tartsanak be bizonyos szabályokat és ez a fegyelmezetlenség gyakran erőszakos cselekedetekhez vezethet", folytatta Lucut.

A szóvivő szerint az iskolákban leggyakrabban tapasztalt antiszociális viselkedésformák a szidalmazások, a sértegetések, a lökdösődések - ezek azonban súlyos fizikai következményekkel járó cselekedetekké is fajulhatnak.

Az előadás és a beszélgetés végeztével a csendőrök bemutatták felszereléseiket, fegyvereiket, majd a gyerekek airsoft-pisztolyokkal próbálhatták ki a célba lövést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: